Προβιοτικά και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μία χρόνια λειτουργική διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη κοιλιακού πόνου και αλλαγών στις συνήθειες του εντέρου.


Η λήψη βιταμινής C για τα παιδιά... είναι παιχνιδάκι!

Αν και είναι γνωστές για την ευεργετική δράση που επιτελούν για τον οργανισμό, οι βιταμίνες τα τελευταία χρόνια τείνουν να εκλείπουν από τη διατροφή των παιδιών.


Ακμή: Τα φυσικά ενεργά συστατικά που την καταπολεμούν

Η ακμή είναι μια ασθένεια του δέρματος που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων. Είναι ίσως η πιο συχνή νόσος της εφηβικής ηλικίας αν και μερικές φορές εμφανίζεται και κατά την ενήλικo ζωή. Η κοινή ακμή είναι αυτή που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο. Έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό των ανοιχτών στιγμάτων (μαύρα) και των κλειστών (μικρά λευκωπά επάρματα) που γεμίζουν τον τριχοσμηγματογόνο θύλακο και είναι η πιο ήπια εκδήλωσή της.


Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του εκζέματος

Το έκζεμα, κοινώς γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα, αποτελεί μία πολύ συνηθισμένη φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος που συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των χεριών, του προσώπου και των κλειδώσεων και εκδηλώνεται με ερεθισμό στο δέρμα, έντονο κνησμό, ξηρότητα, ακόμα και με πληγές.


Πώς πρέπει να γίνεται η περιποίηση της παιδικής επιδερμίδας;

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του παιδιού αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην καθημερινότητα ενός γονέα. Το δέρμα όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, αλλά αποτελεί και το πρώτο τοίχος προστασίας του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια και τους κινδύνους του περιβάλλοντος.


Προβιοτικά: Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του βάρους;

Μέσα στο ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα στο πεπτικό σύστημα βρίσκονται εκατοντάδες είδη βακτηρίων. Ορισμένα εξ αυτών είναι γνωστά ως «καλά» βακτήρια ή αλλιώς προβιοτικά, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μέσω ορισμένων τροφών.


Γαστρεντερίτιδα: Ο ρόλος των προβιοτικών

Η γαστρεντερίτιδα είναι μία κοινή λοίμωξη του εντέρου και του στομάχου που μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό, κοιλιακό άλγος και κράμπες. Προσβάλλει τόσο τα παιδία όσο και τους ενήλικες, ενώ αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία βρεφικής θνησιμότητας για τις αναπτυσσόμενες χώρες.


Προβιοτικά: Πώς μας βοηθούν να γίνουμε καλά

Τα προβιοτικά είναι μη παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι οποίοι είσερχονται στο σώμα μέσα από τη διατροφή και ζουν στο πεπτικό σύστημα διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στη συνολική μας υγεία.